alle producten van Slimdruk

Blog

09 juli

Verschil tussen Pixels en Vector

wat zijn vector afbeeldingen

Een vector bestand (bijvoorbeeld een logo of een illustratie) is een bestand dat is opgemaakt als vector. Die vormen bestaan uit lijnen en en ankerpunten (die vormen de connectie tussen de lijnen). Met deze lijnen en punten blijft de vorm en kwaliteit van het plaatje altijd hetzelfde. Je kan deze afbeeldingen zo groot maken als je wil, de lijnen worden langer en daarmee blijft de kwaliteit van de afbeelding even hoog. Vector bestanden kan je maken in bijvoorbeeld Adobe Illustrator, Corel Draw en Vectr. Je kan vector bestanden vaak herkennen aan de extensie 'AI' en 'EPS'.
Lees meer 'Verschil tussen Pixe...'
04 juli

Kies het juiste plaatmateriaal

Er zijn vele soorten plaatmaterialen te bedrukken die allemaal verschillende uitstralingen en eigenschappen hebben. Weet je wat je wilt, maar niet welk materiaal je hiervoor kan gebruiken? We proberen je met een korte uitleg het juiste materiaal voor jouw ontwerp aan te bevelen.

Lees meer 'Kies het juiste plaa...'
12 september

Schoonsnijden, Stansen of Contoursnijden

Je wilt natuurlijk graag dat je drukwerk of promotiemateriaal extra opvalt. Een manier daarvoor is om deze in een unieke vorm te laten snijden. Naast het rechte schoonsnijden kun je het dan ook laten stansen of contoursnijden in elke gewenste vorm.
Lees meer 'Schoonsnijden, Stans...'
01 mei

Lettertypes en het gebruik in uw ontwerp

De opmaak van uw huisstijl, flyers, posters en overige drukwerk is uw identiteit. Natuurlijk zijn beelden en foto’s erg belangrijk voor uw uitstraling maar het te kiezen lettertype is hierbij ook een grote onderscheidende factor.

Lees meer 'Lettertypes en het g...'
30 april

RGB, CMYK of PMS

Bij het opmaken van drukwerk heb je verschillende keuzes in de opbouw van de te gebruiken kleuren; RGB, CMYK en PMS. Welke opbouw gebruik je nu voor je drukwerk?

Lees meer 'RGB, CMYK of PMS'
03 februari

Offset of digitaal

Drukwerk kan met verschillende technieken worden gedrukt. De meest gebruikte technieken voor drukwerk zijn offset- en digitaaldruk.

Lees meer 'Offset of digitaal'
23 januari

Resolutie van foto's en afbeeldingen

Resolutie drukwerk

Bij drukwerk is kwaliteit erg belangrijk, uw drukwerk is toch uw visitekaartje. Natuurlijk wilt u een zo goed mogelijk resultaat. Er bestaat echter altijd veel onduidelijkheid over de resolutie. Waarom wordt er bijvoorbeeld altijd gevraagd om een bestand met een resolutie van 300DPI.

Lees meer 'Resolutie van foto's...'
09 mei

Papierformaten, A3 of A4?

Iedereen kent het formaat A4, maar wat betekenen al die andere formaten? Drukwerk wordt onderverdeeld in een aantal ’standaard’ formaten.

Lees meer 'Papierformaten, A3 o...'
27 augustus

Het juiste ontwerp voor het drukken van een flyer

Naast alle mogelijkheden op het gebied van sociale media is het drukken van een flyer een uitstekende manier om je bedrijf / organisatie of evenement onder de aandacht te brengen.

Lees meer 'Het juiste ontwerp v...'
03 juli

Welk papier past bij mijn drukwerk?

Tijdens het online bestellen van drukwerk moet u onder andere het papiersoort kiezen. Voor elke gewenste uiting en doel is er een geschikte papiersoort. Hieronder vindt u enkele tips om een keuze te maken uit de meest voorkomende papiersoorten.

Lees meer 'Welk papier past bij...'
29 mei

De juiste opmaak van uw drukwerk

Wij zorgen natuurlijk dat uw drukwerk er fantastisch uitziet maar we krijgen veel vragen over het opmaken van drukwerk. In dit artikel proberen we beknopt een uitleg te geven hoe u het beste het drukwerk kan opmaken voor het beste eind-resultaat.

Lees meer 'De juiste opmaak van...'

9.7 van 10

Wij vinden uw mening erg belangrijk om onze service nog beter te maken.


Telefoon: 058 8200 200
Email: info@slimdruk.nl
Twitter: @slimdruk
Facebook: slimdruk

Van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 t/m 17:00 uur


Vraag een offerte aan


  • Gratis levering
  • Scherpe prijzen
  • iDEAL / PayPal
  • Gratis bestandscontrole
  • Snelle levering
  • Uitgebreid assortiment
  • Servicedesk
  • Anoniem afleveren
  • Bekijk alle voordelen