alle producten van Slimdruk

Blog

11 oktober

Folders bestellen? Zo maak je een krachtige folder

Lees onderstaand de vijf gouden tips bij het maken van een succesvolle folder.

Tip 1: Zorg voor een spetterende koptitel
Formuleer een korte en pakkende koptitel die de lezer meteen grijpt. Communiceer een positief geformuleerde en interessante vraag of schets een ideaalbeeld. Bijvoorbeeld: ‘100% hoger rendement behalen?’. Deze vorm speelt namelijk het best in op de menselijke emotie en heeft de meeste invloed bij het maken van keuzes. Dus ook bij het wel of niet lezen van een folder. 
Lees meer 'Folders bestellen? Z...'
19 september

Salesgesprek sturing geven dankzij een gedrukte hand-out

Salesgesprek richting en sturing geven met behulp van een gedrukte hand-out

Een gedrukte hand-out kan het middel zijn om je salesgesprek richting en sturing te geven. Maar waarom is dat? hebben we nog steeds vraag naar fysieke media en zo ja, waar moet het dan aan voldoen? 
Een gedrukte hand-out kan je tijdens een salesgesprek net dat voordeel geven om de deal te sluiten. Fysieke media heeft toch voordelen die online nooit geëvenaard kunnen worden. Niet dat de een beter is dan de ander, maar waarom zou je kiezen?
Dat je tegenwoordig alle kans hebt om online te marketen zal je niet verbazen. Maar als het aankomt op fysieke media zoals flyers en brochures dan heb je evenveel kansen. Ten minste als je de juiste keuze maakt voor je partner hierin. Een gedrukte hand-out geeft je sowieso meer kansen om tijdens een salesgesprek succes te behalen.
Lees meer 'Salesgesprek sturing...'
19 september

Waarom wenskaarten gebruiken? Ons aanbod zal je verrassen

Waarom wenskaarten gebruiken

Wenskaarten, een zeer bekend item, maar ook een term die zeer breed te interpreteren is. Waar het pakweg 15 jaar geleden nog de norm was om een kaartje te versturen lijkt dat met de opkomst van het internet tot het  verleden te behoren. Onzin! Waarom zou je wenskaarten gebruiken? Net als dat de term wenskaart of ansichtkaart breed te interpreteren is, geld dat ook voor de toepassing ervan. 
Wenskaarten zijn tegenwoordig even relevant zo niet meer dan ooit.
Wenskaarten of ansichtkaarten kun je natuurlijk gewoon bij je plaatselijke winkelcentrum halen. Maar wat nu als je je eigen kaarten wenst te hebben. Kaarten die vertegenwoordigend zijn voor jouw organisatie, feest of festival. Er zijn redenen te over waarom je ansichtkaarten gemaakt naar jouw persoonlijke wensen wilt gebruiken. Maar wat zijn eigenlijk je mogelijkheden? Waar let je op als je deze kaarten laat maken en welke mogelijkheden heb je
Lees meer 'Waarom wenskaarten g...'
26 juni

Festival Fever bij Slimdruk.nl! Een onvergetelijke zomer!

Festival Fever bij Slimdruk.nl!

De zomer is weer aangebroken! En we weten allemaal wat dat betekent. Lange avonden buiten genieten, BBQ’s met aangebrande worstjes erop en natuurlijk festivals. Dat we in Nederland steeds meer van deze feesten hebben daar hoor je niemand over klagen. Muziek, lekker eten en drinken en samen met je vrienden van zomers weer genieten. Er is een festival voor iedereen, jong en oud, pop en rock theater of dansen. Naar welke festivals ga jij dit jaar?

Of ben je een evenement aan het plannen?

De tijd dat een zulke evenementen duizenden mensen moeten aantrekken is niet meer. We zien steeds vaker evenementen die vaak kleiner in de organisatie zijn en evengoed als een succes gezien mogen worden. Of het nou om een enorm evenement gaat of een kleiner feest, er zijn bepaalde overeenkomsten. De vraag naar festival drukwerk is er een van en zeker niet de minste. Zonder je evenement te promoten zal je er weinig bezoekers mee trekken. Maar festival drukwerk kan natuurlijk ook een meer praktische aard hebben. Toegangskaartjes, polsbandjes en decoratieve(commerciële) uitingen. Allemaal belangrijke elementen die te realiseren zijn met festival drukwerk.
Lees meer 'Festival Fever bij S...'
22 mei

Folders drukken | De voordelen van fysieke media | Slimdruk

Het belang om je klant iets fysieks mee te geven tijdens een meeting

In een tijd waarin alles digitaal lijkt te gaan is het makkelijk om voorbij het belang van folders te gaan. Misschien lijkt deze eerste zin op een tegenstrijdige stelling. Waarom zou je nog interesse hebben in fysieke folders als er zoveel online mogelijkheden zijn? Eigenlijk is dit dezelfde vraag als, wat is het belang om je klant iets fysieks mee te geven tijdens een meeting? Althans kun je beide vragen op dezelfde manier beantwoorden. Het is dan wel belangrijk om off- en online media niet als in strijd met elkaar te zien. Sterker nog beide vormen kunnen elkaar versterken of zelfs bevestigen. Een goede online aanwezigheid is tegenwoordig noodzakelijk voor vrijwel iedere onderneming. Maar dit gegeven betekent ook dat fysieke media als bijvoorbeeld folders of brochures nog steeds een zeer belangrijke rol  spelen. Hoe zit dat dan?
Beide vormen van media (off- en online) hebben hun eigen voor- en nadelen. Die van een folder bijvoorbeeld is dat de media zelf statisch is. Wat erin staat zal niet veranderen. Het is juist dit nadeel dat een folder of folders juist ook zo interessant maakt ten opzichte van online media.
Lees meer 'Folders drukken | De...'
01 mei

Slimdruk bestaat 10 jaar! Vier dit samen met ons. 10% korting

10 dagen 10% korting - Feestje met kortingen

10 jaar lijkt een korte tijd, maar het vliegt zo voorbij. Bij Slimdruk moeten we dat feit nu ook onder ogen zien. Maar dan wel met grote vreugde. We vieren dat we 10 jaar bestaan en daar zijn we trots op. Slimdruk heeft daarmee overduidelijk bewezen dat er ook in deze tijd nog steeds vraag is naar kwalitatief en betaalbaar drukwerk. Het heeft ons ook doen inzien dat we deze mijlpaal niet alleen hebben kunnen bereiken. Ook jij onze klant danken we voor de fantastische afgelopen 10 jaar. Het spreekt dan ook voor zich dat we ons feestje samen met jou willen vieren
10 dagen lang geven we jou 10% korting. Op onze gehele assortiment!
Nu is dan de tijd om die grote opdracht uit te laten voeren, je visitekaartjes te laten drukken of je omzet te vermeerderen met onze flyers en brochures.
Nu is het ook de tijd waar wij moeten terugblikken op de afgelopen 10 jaar en wat de redenen zijn dat we zo ver zijn gekomen. En belangrijker nog hoe we de komende 10 jaar tegemoet gaan.

 

Lees meer 'Slimdruk bestaat 10 ...'
12 april

De juiste drukkerij vinden is van groot belang voor succes!

Hoe de juiste drukkerij te vinden?

Hoe de juiste drukkerij te vinden is een vraag die veel mensen zich tegenwoordig vaak te laat stellen. In een tijd waarin digitale media bij verre een dominante rol speelt zijn er mensen die het belang van een goede drukkerij steeds minder onderkennen. Deze houding of veronderstelling is niet alleen onzinnig, maar kan vooral ondernemers ertoe leiden bepaalde, belangrijke, kansen te missen. Ook nu is geprinte media van groot belang. Sterker nog de opkomt van het internet en de steeds makkelijkere toegang daartoe heeft ervoor gezorgd dat de rol van drukwerk een enigszins nieuwe, maar steeds belangrijkere rol speelt. 
Het vinden van de juiste drukkerij is vooral voor veel ondernemingen (groot en klein) van groot belang. Voor de meest uiteenlopende redenen dan wel. Voor commerciële, informatieve of welk doel dan ook, geprinte media is extreem breed. De juiste drukkerij kan een onmisbare rol spelen voor de meest uiteenlopende ondernemingen, organisaties, particulieren of overige instanties.
Wat maakt het dan dat deze vorm van media nog steeds zo belangrijk is en waar let je op als je op zoek bent naar de juiste drukkerij voor jou?
Lees meer 'De juiste drukkerij ...'
12 april

Flyers laten drukken, waar let je op, hoe behaal je winst

Waar op te letten bij flyers drukken

Heeft het nog zin om flyers te drukken en zo ja, waar let je dan op? Het is onzin om te zeggen dat we in een tijd leven waarin digitale media in opkomst is. De doordringendheid van het internet in ons dagelijkse leven mag gezien worden als een bedongen feit. Maar dat betekent zeker niet dat fysieke media zoals flyers, magazines, papers en dergelijke tot de verleden tijd horen. Sterker nog het blijkt steeds meer in de praktijk dat de impact die deze vorm van media heeft alleen maar weet toe te nemen. Dat geprinte media zoals flyers nog steeds een zeer belangrijk medium zijn voor marketing is anekdotisch allang bewezen. En ook links en rechts verschijnen er steeds vaker wetenschappelijke artikelen die het belang van drukwerk weten te onderbouwen. De vraag is dan, hoe en waarom is dit dan zo.
Flyers zijn dan een prachtig voorbeeld van waarom drukwerk nog steeds een zeer sterk marketingmiddel is en dit ook zal blijven.
Lees meer 'Flyers laten drukken...'
25 maart

Visitekaartjes, belangrijk en betaalbaar | Slimdruk

Zijn visitekaartjes nog van deze tijd? De economie is booming. Links en rechts zien we bestaande bedrijven groeien en nieuwe ondernemingen de grond uitschieten als paddenstoelen. Dit is mooi natuurlijk, maar het stelt ons ook voor uitdagingen. Met de economische groei neemt ook de concurrentie toe. En los van het financiële klimaat is het voor iedere onderneming belangrijk om onderscheidend en vooral herkenbaar te zijn.
Er zijn veel manieren om dit te bereiken, maar persoonlijk contact blijft altijd zeer belangrijk. en dan wil je natuurlijk dat die goede eerste indruk blijft hangen bij je nieuwe klant of partner.
Een visitekaartje is dé manier om dit te bereiken. Ook al leven we in een digitale tijd betekent dat niet dat fysieke media geen rol meer speelt. Sterker nog het is gebleken dat steeds meer mensen iets concreets meer waarderen dan de zoveelste link naar een website. Visitekaartjes zijn nog steeds zeer belangrijk voor het maken van een goede indruk en om van een potentiele klant/ partner een duurzame relatie te maken.
Lees meer 'Visitekaartjes, bela...'
01 maart

Het laten drukken van een magazijn heeft sterke voordelen!

Iets in de handen
Dat magazines zeer veel verschillende rollen kunnen spelen zal je niet verbazen. Ze kunnen gebruikt worden als ondersteunende informatie voor vakmensen. Ze kunnen puur als vermaak dienen of ze kunnen een commerciële rol spelen. We hebben het dan niet alleen over de bijvoorbeeld promotiemedia die ze bevatten. Vaak als mensen lid worden van een vereniging of andere organisatie vinden ze het fijn om dat lidmaatschap bevestigd zien. Je ziet dan ook regelmatig dat mensen als beloning toegang krijgen tot blogs en overige media. 
En toch vinden het de meeste mensen het toch fijnst om dan beloond te worden met het regelmatig ontvangen van een magazine. Het is de fysieke vorm die mensen waarderen en direct bijdraagt aan meer loyaliteit aan de organisatie of vereniging.
Lees meer 'Het laten drukken va...'
09 juli

Verschil tussen Pixels en Vector

wat zijn vector afbeeldingen

Een vector bestand (bijvoorbeeld een logo of een illustratie) is een bestand dat is opgemaakt als vector. Die vormen bestaan uit lijnen en en ankerpunten (die vormen de connectie tussen de lijnen). Met deze lijnen en punten blijft de vorm en kwaliteit van het plaatje altijd hetzelfde. Je kan deze afbeeldingen zo groot maken als je wil, de lijnen worden langer en daarmee blijft de kwaliteit van de afbeelding even hoog. Vector bestanden kan je maken in bijvoorbeeld Adobe Illustrator, Corel Draw en Vectr. Je kan vector bestanden vaak herkennen aan de extensie 'AI' en 'EPS'.
Lees meer 'Verschil tussen Pixe...'
04 juli

Kies het juiste plaatmateriaal

Er zijn vele soorten plaatmaterialen te bedrukken die allemaal verschillende uitstralingen en eigenschappen hebben. Weet je wat je wilt, maar niet welk materiaal je hiervoor kan gebruiken? We proberen je met een korte uitleg het juiste materiaal voor jouw ontwerp aan te bevelen.

Lees meer 'Kies het juiste plaa...'
12 september

Schoonsnijden, Stansen of Contoursnijden

Je wilt natuurlijk graag dat je drukwerk of promotiemateriaal extra opvalt. Een manier daarvoor is om deze in een unieke vorm te laten snijden. Naast het rechte schoonsnijden kun je het dan ook laten stansen of contoursnijden in elke gewenste vorm.
Lees meer 'Schoonsnijden, Stans...'
01 mei

Lettertypes en het gebruik in uw ontwerp

De opmaak van uw huisstijl, flyers, posters en overige drukwerk is uw identiteit. Natuurlijk zijn beelden en foto’s erg belangrijk voor uw uitstraling maar het te kiezen lettertype is hierbij ook een grote onderscheidende factor.

Lees meer 'Lettertypes en het g...'
30 april

RGB, CMYK of PMS

Bij het opmaken van drukwerk heb je verschillende keuzes in de opbouw van de te gebruiken kleuren; RGB, CMYK en PMS. Welke opbouw gebruik je nu voor je drukwerk?

Lees meer 'RGB, CMYK of PMS'
03 februari

Offset of digitaal

Drukwerk kan met verschillende technieken worden gedrukt. De meest gebruikte technieken voor drukwerk zijn offset- en digitaaldruk.

Lees meer 'Offset of digitaal'
23 januari

Resolutie van foto's en afbeeldingen

Resolutie drukwerk

Bij drukwerk is kwaliteit erg belangrijk, uw drukwerk is toch uw visitekaartje. Natuurlijk wilt u een zo goed mogelijk resultaat. Er bestaat echter altijd veel onduidelijkheid over de resolutie. Waarom wordt er bijvoorbeeld altijd gevraagd om een bestand met een resolutie van 300DPI.

Lees meer 'Resolutie van foto's...'
09 mei

Papierformaten, A3 of A4?

Iedereen kent het formaat A4, maar wat betekenen al die andere formaten? Drukwerk wordt onderverdeeld in een aantal ’standaard’ formaten.

Lees meer 'Papierformaten, A3 o...'
27 augustus

Het juiste ontwerp voor het drukken van een flyer

Naast alle mogelijkheden op het gebied van sociale media is het drukken van een flyer een uitstekende manier om je bedrijf / organisatie of evenement onder de aandacht te brengen.

Lees meer 'Het juiste ontwerp v...'
03 juli

Welk papier past bij mijn drukwerk?

Tijdens het online bestellen van drukwerk moet u onder andere het papiersoort kiezen. Voor elke gewenste uiting en doel is er een geschikte papiersoort. Hieronder vindt u enkele tips om een keuze te maken uit de meest voorkomende papiersoorten.

Lees meer 'Welk papier past bij...'
29 mei

De juiste opmaak van uw drukwerk

Wij zorgen natuurlijk dat uw drukwerk er fantastisch uitziet maar we krijgen veel vragen over het opmaken van drukwerk. In dit artikel proberen we beknopt een uitleg te geven hoe u het beste het drukwerk kan opmaken voor het beste eind-resultaat.

Lees meer 'De juiste opmaak van...'

4.7 van 5

Onze reviews:

Wij vinden uw mening erg belangrijk om onze service nog beter te maken.


Telefoon: 058 8200 200
Email: info@slimdruk.nl
Twitter: @slimdruk
Facebook: slimdruk

Van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 t/m 17:00 uur


Vraag een offerte aan


  • Gratis levering
  • Scherpe prijzen
  • iDEAL / PayPal
  • Gratis bestandscontrole
  • Snelle levering
  • Uitgebreid assortiment
  • Servicedesk
  • Anoniem afleveren
  • Bekijk alle voordelen