alle producten van Slimdruk

Welk papier past bij mijn drukwerk?

 Terug naar overzicht

03 juli


Tijdens het online bestellen van drukwerk moet u onder andere het papiersoort kiezen. Voor elke gewenste uiting en doel is er een geschikte papiersoort. Hieronder vindt u enkele tips om een keuze te maken uit de meest voorkomende papiersoorten.


Promotioneel drukwerk

Voor promotionele doeleinden zoals het drukken van flyers, folders of brochures wordt vaak gekozen voor mat mc, silk mc, of gesatineerd mc papier. MC (Machine Coated) betekent dat dit een gestreken (glad) papiersoort is. Mat mc is het minst gestreken en gesatineerd mc het meest gestreken. Op gesatineerd mc, ook wel glossy genoemd, komen kleuren bij full color drukwerk het meest tot zijn recht. Dit is dan ook het meest gekozen papiersoort.
 
Naast de uitstraling van het papier is er ook keuze in gewicht. Voor promotioneel offset drukwerk wordt meestal gekozen voor een papierdikte van 135 tot 300 gram. Het gewicht wordt aangegeven per vierkante meter papier.

 • Flyers en folders
  Bij flyers en folders het erg afhankelijk van het formaat en het doel welk papiersoort het best te gebruiken. Wilt u grote hoeveelheden verspreiden waarvan u verwacht dat deze weggegooid wordt na het lezen kunt u kiezen voor een lichter gewicht om de kosten laag te houden. Wilt u echter dat uw drukwerk wat meer body heeft en langer mooi blijft dan raden we aan een dikkere papiersoort te gebruiken. Kijk via de volgende link meteen uit welke papiersoorten u kunt kiezen bij Slimdruk voor A6 flyers: flyers bestellen
 • Brochures (magazines)
  Het papiersoort voor brochures is met name afhankelijk van de de gewenste uitstraling. Bij brochures kan gekozen worden uit één papiersoort (selfcover) of uit meerdere papiersoorten als u de omslag dikker wilt dan het binnenwerk. Kijk voor een voorbeeld op de pagina: brochures bestellen.
 • Posters
  Voor posters drukken wordt meestal een licht gewicht aangehouden, de posters worden opgehangen of opgeplakt totdat deze niet meer nodig zijn of versleten. Een zwaar gewicht is hierdoor niet nodig, de prijs blijft zo ook relatief laag.


Huisstijl

Voor uw huisstijl kunt u vaak kiezen uit diverse papiersoorten. Voor briefpapier en enveloppen wordt meestal bankpost gebruikt, dit is een helder witte ongestreken papiersoort. Dit papier is goed beschrijf- en printbaar. Naast bankpost zijn er vele andere papiersoorten voor huisstijl. Afhankelijk van de gewenste uitstraling kan er gekozen worden uit vele lijnen, bijvoorbeeld crèmekleurig papier of papier met reliëf.
Ook visitekaartjes kunnen op hetzelfde papiersoort gedrukt worden als het briefpapier, echter wordt hier ook vaak gekozen voor een steviger en voordeliger papiersoort, omdat de kaartjes veelvuldig uitgedeeld worden. Voor visitekaartjes drukken bij Slimdruk kunt u standaard kiezen uit een dubbelzijdig gestreken sulfaatkarton of ongestreken natuurkarton.


Overig drukwerk

Naast promotioneel drukwerk of huisstijl is er natuurlijk meer drukwerk met een passende papiersoort. Voor elk product bieden we het meest gebruikte papiersoort aan. Mocht u een specifieke wens hebben is dit natuurlijk mogelijk, u kunt altijd een vrijblijvende offerte aanvragen.

Mocht u na het lezen van alle informatie vragen hebben of advies wensen kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met één van onze medewerkers via info@slimdruk.nl of 058 8200200.
 

TAGS:

4.7 van 5

Wij vinden uw mening erg belangrijk om onze service nog beter te maken.


Telefoon: 058 8200 200
Email: info@slimdruk.nl
Twitter: @slimdruk
Facebook: slimdruk

Van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 t/m 17:00 uur


Vraag een offerte aan


 • Gratis levering
 • Scherpe prijzen
 • iDEAL / PayPal
 • Gratis bestandscontrole
 • Snelle levering
 • Uitgebreid assortiment
 • Servicedesk
 • Anoniem afleveren
 • Bekijk alle voordelen