alle producten van Slimdruk

Flyers laten drukken, waar let je op, hoe behaal je winst

 Terug naar overzicht

12 april

Waar op te letten bij flyers drukken

Heeft het nog zin om flyers te drukken en zo ja, waar let je dan op? Het is onzin om te zeggen dat we in een tijd leven waarin digitale media in opkomst is. De doordringendheid van het internet in ons dagelijkse leven mag gezien worden als een bedongen feit. Maar dat betekent zeker niet dat fysieke media zoals flyers, magazines, papers en dergelijke tot de verleden tijd horen. Sterker nog het blijkt steeds meer in de praktijk dat de impact die deze vorm van media heeft alleen maar weet toe te nemen. Dat geprinte media zoals flyers nog steeds een zeer belangrijk medium zijn voor marketing is anekdotisch allang bewezen. En ook links en rechts verschijnen er steeds vaker wetenschappelijke artikelen die het belang van drukwerk weten te onderbouwen. De vraag is dan, hoe en waarom is dit dan zo.
Flyers zijn dan een prachtig voorbeeld van waarom drukwerk nog steeds een zeer sterk marketingmiddel is en dit ook zal blijven.

Goedkoop flyers drukken

Flyers hebben meer impact en reikwijdte dan online alternatieven

Ok toegegeven, bovenstaande titel is gechargeerd. Het is niet terecht om flyers één op één te vergelijken met hun internet tegenhanger. Maar het is evenmin onterecht om ervan uit te gaan dat internetadvertenties, in vergelijking, effectiever zijn. Er zijn zeer goede redenen waarom er nog steeds zeer veel flyers worden gedrukt door verschillende instanties en bedrijven. 
De redenen hiervoor zijn ironisch genoeg even voor de hand liggend als verrassend. 
Flyers en veel andere vormen van drukwerk zijn niet onderhevig aan het grootste nadeel van online media en dan in het bijzonder als het om marketing gaat. De aandacht erbij houden! Nu we allemaal zeer eenvoudig en continue toegang hebben tot het internet betekent ook dat we geconfronteerd worden met een overvloed aan informatie. De ene advertentie en info-bulletin wordt razendsnel vervangen door een ander. Van de ene aanbieder naar de ander, dat doen we tegenwoordig met een kleine beweging van de duim. Het probleem voor de adverteerder laat zich dan gauw raden. Concurrentie online is moordend en dit heeft een direct negatief op de effectiviteit van online advertenties.
Maar ook de doelgroep zelf ervaart hier nadelen van. We zijn allemaal moe van de extreme hoeveelheid data die ons continue wordt toegeworpen via het internet. Geïrriteerd drukken we reclames weg als we online bijvoorbeeld een nieuwsartikel willen lezen of een video willen kijken. Dit klinkt misschien allemaal zeer negatief, maar de bedoeling is niet om te vertellen dat online adverteren geen zin heeft, maar dat er zeker ruimte bestaat voor drukwerk.

Flyers drukken in alle formaten

De voordelen van flyers zolang als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen

Je zou kunnen stellen dat een flyer vergelijkbaar is met een online advertentie. Het verschil zit hem natuurlijk in de fysieke aard van de flyer. Maar hierin zit hem ook de kracht. Mensen vinden het nu eenmaal fijn om iets daadwerkelijk in de handen te hebben. De redenen hiervoor zijn uit te leggen op de nodige verschillende manieren. Maar het doet er eigenlijk niet toe zolang we ons dit gegeven maar blijven realiseren. 
Een bijkomend voordeel is dan ook nog eens dat als men de flyer in handen heeft de interesse al gelijk geprikkeld is. De lezer wordt niet afgeleid door andere storende factoren. De boodschap van een flyer komt directer over en zal langer blijven hangen bij de lezer. Een bijkomend voordeel waar veel mensen niet bij stil staan is dat flyers die achteloos worden achtergelaten in cafés of bijvoorbeeld in de trein onbedoeld toch hun weg kunnen vinden bij de juiste persoon.
En daarmee komen we als vanzelfsprekend uit bij de vraag, waar moet je op letten bij het drukken van een flyer? Een vraag die zich oppervlakkig eenvoudig laat beantwoorden. Flyers moeten gedrukt worden op een manier die aansluit bij de over te brengen boodschap. Het gaat dan in eerste instantie om het design. Deze moet natuurlijk aansluiten bij het bedrijf en diensten/ producten. Je hebt de nodige keuzes te maken. Maar als je eenmaal weet hoe je flyer gevuld moet worden dan is het slechts een kwestie van het vinden van de juiste drukker. 

Flyers drukkerij leeuwarden

De juiste drukkerij voor jouw flyers en overige drukwerk

Dat gedrukte media nog steeds een belangrijke rol speelt is een waarheid die niet alleen geldig is voor flyers. Maar, of het nu aankomt op flyers of andere media, het drukwerk zelf moet voldoen aan kwaliteit. Waar let je op bij het flyers drukken? Zoals we al hebben aangekaart is het belangrijk om ook rekening te houden met hoe het drukwerk aanvoelt in de hand. Hoe stom dit ook klinkt, dit speelt toch een belangrijke rol in hoe mensen de flyer en de informatie erop zullen beoordelen. Dit betekent niet dat iedere flyer gemaakt moet worden van materialen van de allerhoogste kwaliteit. sterker nog dit kan averechts werken als het bijvoorbeeld gaat om een product die juist als extreem voordelig moet worden aangemerkt. Overige vragen zoals kleur of zwart/ wit, meervoudig of een enkel blad en op wat een papiersoort het bedrukt moet worden is allemaal per geval afhankelijk.

De juiste drukkerij denkt met je mee

Als het aankomt op flyers en ander drukwerk dan wil je daar niet alleen voor staan. Je kan nog zo’n mooi design hebben zolang als de uitvoering zelf niet goed is zal je er weinig winst mee behalen. De juiste drukkerij zal actief met je meedenken en je wijzen op mogelijkheden die je misschien zelf niet had kunnen bedenken.
Goed drukwerk hoeft overigens niet duur te zijn. 
Flyers zijn nog steeds van deze tijd, misschien nog wel meer dan ooit. Laat geen potentiele kansen lopen en laat je flyers drukken door een partner die je gegarandeerd kwaliteit belooft. 

4.7 van 5

Onze reviews:

Wij vinden uw mening erg belangrijk om onze service nog beter te maken.


Telefoon: 058 8200 200
Email: info@slimdruk.nl
Twitter: @slimdruk
Facebook: slimdruk

Van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 t/m 17:00 uur


Vraag een offerte aan


  • Gratis levering
  • Scherpe prijzen
  • iDEAL / PayPal
  • Gratis bestandscontrole
  • Snelle levering
  • Uitgebreid assortiment
  • Servicedesk
  • Anoniem afleveren
  • Bekijk alle voordelen