alle producten van Slimdruk

Folders drukken | De voordelen van fysieke media | Slimdruk

 Terug naar overzicht

22 mei

Het belang om je klant iets fysieks mee te geven tijdens een meeting

Spoed drukwerk
In een tijd waarin alles digitaal lijkt te gaan is het makkelijk om voorbij het belang van folders te gaan. Misschien lijkt deze eerste zin op een tegenstrijdige stelling. Waarom zou je nog interesse hebben in fysieke folders als er zoveel online mogelijkheden zijn? Eigenlijk is dit dezelfde vraag als, wat is het belang om je klant iets fysieks mee te geven tijdens een meeting? Althans kun je beide vragen op dezelfde manier beantwoorden. Het is dan wel belangrijk om off- en online media niet als in strijd met elkaar te zien. Sterker nog beide vormen kunnen elkaar versterken of zelfs bevestigen. Een goede online aanwezigheid is tegenwoordig noodzakelijk voor vrijwel iedere onderneming. Maar dit gegeven betekent ook dat fysieke media als bijvoorbeeld folders of brochures nog steeds een zeer belangrijke rol  spelen. Hoe zit dat dan?
Beide vormen van media (off- en online) hebben hun eigen voor- en nadelen. Die van een folder bijvoorbeeld is dat de media zelf statisch is. Wat erin staat zal niet veranderen. Het is juist dit nadeel dat een folder of folders juist ook zo interessant maakt ten opzichte van online media. 

Fysieke media zoals een brochure prikkelt alle zintuigen

Drukken folders kwaliteit
Online media heeft bepaalde voordelen die een verdere uitleg eigenlijk niet verdienen. Het is dan wel belangrijk om aan te geven dat deze voordelen ook als nadelig gezien kunnen worden. We worden vrijwel genadeloos bestookt met advertenties, blogs en andere media online. Het is dan moeilijk om de aandacht vast te houden bij je doelgroep. Je hebt nu eenmaal te maken met zeer veel concurrentie. 
Een folder of brochure is dan een ideaal middel niet ten opzichte, maar in het verlengde van online media. 
Juist het feit dat de informatie van een folder statisch is maakt het dat deze info zonder afleiding binnenkomt bij de lezer. Het belang om iets fysieks mee te geven bij bijvoorbeeld een meeting is echter om nog een reden.
Een folder of een brochure is een perfecte aanvulling op je online marketing omdat het de informatie helder en zonder afleiding overbrengt. Maar dat is niet de enige reden. Een folder net als alle andere geprinte media spreekt meer zintuigen aan dan bijvoorbeeld een website. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat mensen op instinctief niveau waarde toekennen aan een fysieke aanwezigheid. Een vage omschrijving, maar het komt erop neer dat ‘iets in de handen hebben’ meer gewaardeerd wordt dan alleen een verwijzing naar de informatie. Je kan dus stellen dat in tegenstelling tot digitale media een folder meerwaarde kent omdat we het vast kunnen houden. Wat de precieze redenen hiervoor zijn is van ondergeschikt belang zolang als we deze kennis weten toe te passen.
Een website ervaar je met je ogen en oren, maar een folder heeft daarnaast ook een fysieke betekenis. Juist bij een meeting heb je dan de kans om via een folder iets fysieks mee te geven. Een folder die specifiek inspringt op vragen die je klant mogelijkerwijze nog heeft of een verwijzing naar contact informatie.
Een bijkomend voordeel van een fysieke folder is dat deze nog weleens de neiging hebben om te gaan zwerven. Een folder die achtergelaten wordt op een kantoor, vergaderruimte of trein kan puur door toeval bij de juiste persoon terecht komen. Nou ja, toeval. Een folder of folders hebben als fysieke media zeker meerwaarde en een uitwerking. Mits ze goed uitgevoerd zijn.

Goedkoop folders drukken

Slimdruk, als het gaat om fysieke media waaronder folders

Folders drukkendat laat je doen door een partner die je meerwaarde kan beloven. Die partner zijn wij. Bij ons is het bijvoorbeeld normaal om je aangeleverde materiaal te controleren op fouten en je kosteloos te wijzen op deze. 
Ook vinden wij het zeer normaal om je topkwaliteit te bieden voor zeer scherpe prijzen. Onze folders zijn zeer breed te interpreteren. Verschillende formaten en overige mogelijkheden staan je ter beschikking. 
Wil je brochures drukkendan zijn wij je partner en nog veel meer zaken kunnen wij voor je regelen. Als het aankomt op fysieke media dan bieden wij altijd meerwaarde of het nu gaat om brochures, folders of wat dan ook.
Neem gerust contact met ons op om je mogelijkheden te bespreken.

4.7 van 5

Onze reviews:

Wij vinden uw mening erg belangrijk om onze service nog beter te maken.


Telefoon: 058 8200 200
Email: info@slimdruk.nl
Twitter: @slimdruk
Facebook: slimdruk

Van maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 t/m 17:00 uur


Vraag een offerte aan


  • Gratis levering
  • Scherpe prijzen
  • iDEAL / PayPal
  • Gratis bestandscontrole
  • Snelle levering
  • Uitgebreid assortiment
  • Servicedesk
  • Anoniem afleveren
  • Bekijk alle voordelen